אדם שקיבל שבת בפלג המנחה אם יכול להשלים מנין למנחה

שאלה:

שלום לרבנים אדם שהתפלל ערבית של שבת מבעוד יום האם יכול להשלים מנחה למי שמתפלל אחר שהתפללתי ערבית? תודה רבה אשמח למקור

תשובה:

שלום רב

יש מחלוקת ידועה בין האחרונים, במי שכבר התפלל ערבית אם הוא רשאי לענות קדושה ומודים על תפילת מנחה ששומע מאחרים, בשו"ת האלף לך שלמה סי' צד אוסר לענות, אולם הרבה אחרונים חולקים וסוברים שמותר לענות, ראה אשל אברהם בטשאטש סי' רלב, מהר"ם שיק סי' צא, שבט הלוי ח"ט סי' מח ויביע אומר ח"ו סי' כא.

וראה שו"ת יביע אומר שם, שמטעם זה גם יכול אדם כזה להשלים למנין לאלו שלא התפללו מנחה, אלא שלכתחילה אין ראוי לעשות זאת, ויחפשו מנין אחר.