נסיעה בקולנועית בשבת כדי לקרוא בתורה

שאלה:

יש לנו בבית הכנסת חזן שגם קורא בתורה והלה עבר את הגבורות ומתקשה להגיע לבית הכנסת רגלית ולכן נוסע בקולנועית לביהכ"נ על מנת לקרוא לנו בתורה , ומאידך יש חזן צעיר שקורא בתורה בתשלום בשני מקומות, וכדי להספיק למקום השני החזן המבוגר משלים אותו ומשחררו כדי שיספיק לקרוא בתורה במקום השני. שאלותיי האם מותר לחזן המבוגר לנסוע בקולנועית לבית הכנסת על מנת לקרוא לנו בתורה? האם אנו כקהל יוצאים ידי חובה מקריאת התורה מפיו?

תשובה:

שלום רב

חלילה וחס לחלל את השבת בבשיל קריאה בתורה! יש למחות בו על המעשה הזה! אם אתה רוצים לסייע לו, אדרבה, שמישהו מהמתפללים יבוא לביתו לקחת אותו עם כסא גלגלים כמו כל יהודי טוב במצבו.

שבוע טוב.