הנאה ממעשה שבת של אחרים

שאלה:

שבוע טוב הרבנים.
יש לי שתי שאלות;
1.
א. האם מותר להנות בשבת ממאכלים שהוצאו במזיד לצורך העניין על ידי אנשים אחרים ממקרר שיש ספק איסור לפותחו בשבת?
ב. ובמידה ולא האם בשוגג נאסרים המאכלים גם?.
ג. ובמידה וגם זה לא האם בצאת שבת המאכלים מותרים?

2.
האם יש איסור שימוש במוצ"ש ממים ומאור שנדלקו בשבת על ידי אנשים שאינם שומרים תורה ומצוות?

תשובה:

שלום רב

  1. גם מקרר שאסור לפותחו בשבת, כגון שיש בו נורה הנדלקת בעת הפתיחה או חיישנים שמחמתם אסור לפותחו בשבת, אם אדם אחר הוציא ממנו מאכלים אין איסור להשתמש בהם, כיון שמעשה האיסור לא נעשה במאכל עצמו. הרחבה על כך ראה כאן.
  2. אחרי שעבר במוצאי שבת הזמן של בכדי שיעשו [במאור זה שניות בחימום מים מעט יותר] מותר לאחרים להשתמש. ראה משנה ברורה בתחילת סי' שיח שבאדם חילוני יש להחמיר כמו בגוי ולא כמו ביהודי שמותר מיד במוצאי שבת.

הצטרף לדיון

תגובה 1