לעבור בין שתי נשים שמרוחקות ד' אמות

שאלה:

לגבי איסור לעבור בין שתי נשים – האים באופן שיש יותר מד׳ אמות בין 2 נשים זה ג״כ אסור ? מה הריחוק שהוא מותר לעבור ביניהן ? (מקורות בבקשה)

תשובה:

שלום רב

כאשר יש ד' אמות ביניהן כתב בבן איש חי פ' פנחס סעי' טז שאין חשש.

כמו כן ראה שו”ת שלמת חיים (הגרי”ח זוננפלד זצ”ל, ח”ב אות לד) שכתב כי דין זה הוא רק כשעובר בין ב’ נשים שעומדות אבל בדרך הילוכן אין קפידא. ונראה שהחילוק הוא אם יש איזה קשר ביניהן, או שממש במקרה הם עומדות שם, והוא עובר ביניהן.