מנהג טוב – התרת נדרים

שאלה:

שלום ליכבוד הרב .שאלתי כבר שנתיים ויותר אני שמה בלי נדר בכול יום שישי 5 ש'ח לא פחות בקופת רבי מאיר בעל הנס זיע"א אם אני רוצה לשים פחות כסף נאמר 1 או 2שח אבל לא 5 כמו שהייתי שמה או לא לשים ביום שישי אלה ככה מידי פעם בלי נדר לשים צדקה האם אני צריכה התרה או כיצד עלי לינהוג .תודה רבה ובכבוד רב אסתר

תשובה:

שלום רב

אם זה היה משהו מיקרי, בלא החלטה ברורה כך לנהוג תמיד, אין צורך בהתרה. אבל אם הכוונה היתה כך לנהוג בקביעות, אף שלא אמרת זאת בפה, יש לעשות התרת נדרים, ככל מנהג טוב שנעשה ולא התנו שיהיה בלי נדר.