מזגן מטפטף לגינה בשבת

שאלה:

בס"ד
שלום רב
כשאני מפעילה מזגן ביום שישי לפני השבת באמצעות שיון שבת שמפעיל את המזגן ומכבה אותו במהלך השבת , והצינור עם המים שנוצרים במזגן מגיע עד לרצפה שבגינת הבית והמים מטפטפים על האדמה , האם יש כאן איסור ? כלומר המים גורמים להשקייה בשבת בעקבות הפעלת המזגן. האם יש חובה עליי לשים כלי כמו דלי גדול ביום שישי לייד הצינור כדי שמים ישפכו לדלי ולא לאדמה ?

תודה.

תשובה:

שלום רב.

מותר לכוון את המזגן לכיוון הגינה אף אם המים יטפטפו וישקו את הגינה בשבת מכיון שאין האדם עושה שום מעשה בשבת לצורך כך אלא זה נעשה מאיליו מחמת הדלקת המזגן מערב שבת.

מקורות:

שולחן ערוך סי’ רנ”ב סעיף ה’.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. מזגן מטפטף לחניה של הבנין ומפריע לסוכה שיש שם (אין אפשרות להזיזה ) האם אני יכול לדרוש מהם פיתרון ,הם טוענים שאין להם אפשרות ,אם הדין עימי ,שלא יפעילו את המזגן עד שימצאו טכנאי .

  2. אפשר לקנות בטמבור צינור ארוך של מזגן, לחבר לצינור הקיים באמצעות שדכן המיועד לכך וכך להוליך את המים למקום אחר, תנסו להדבר ברוח טובה ותגיעו לפתרון.

  3. אם השעון שבת מדליק בשבת.
    או שכשהיה כבוי הצינור הוזז לעבר גינה או עציץ על ידי ילד ואז השעון שבת הדליקו. האם מותר או שהוי השקיה

  4. ההבדל הוא שבשמיטה הדלקת את המזגן בתוך השמיטה, ובשבת הפעלת אותו לפני שבת [גם אם זה על שעון שבת אתה לא עשית פעולה בשבת] הסברתי את הדברים כאן
    https://din.org.il/2022/06/13/%d7%9e%d7%96%d7%92%d7%9f-%d7%a9%d7%9e%d7%98%d7%a4%d7%98%d7%a3-%d7%a2%d7%9c-%d7%a6%d7%9e%d7%97-%d7%91%d7%a9%d7%91%d7%aa-%d7%90%d7%95-%d7%91%d7%a9%d7%9e%d7%99%d7%98%d7%94/