אמירת ברשות שמים בספירת העומר

שאלה:

שלום רב, רציתי לשאול מה המשמעות של אמירת ״ברשות שמיים״ חוץ מהר״ת הבנתי שיש קשר לכך מהנאמר על בצלאל שנבחר משמיים למלאכת המשכן אשמח לראות ביאור על זה ומקור תודה

תשובה:

שלום רב

אכן, בשו"ת רב פעלים לבן איש חי ח"ד סי' כב הביא שהדבר נלמד ממלאכת המשכן שם בחר משה רבינו בבצלאל "ראה קראתי בשם בצלאל" והובא במדרש שהקב"ה הסכים על ידו, וכך אנו בוחרים חזן לספירת העומר או זימון, ואומרים ברשות שמים, לומר שמן השמים מסכימים שהוא הגון וראוי לכך. עוד דרשו רושמי רשומות ראשי תיבות שמי"ם, שומע ומשמיע יחד מכוונים…

בהצלחה ויום נעים.