מעשר כספים מהשקעות במניות

שאלה:

בעניין מעשר כספים:
במידה ואדם משקיע סכום כסף ומשתכר מהרווח לצרכי ביתו
אך בקרן ההשקעה הוא לא משתמש,
והקרן גדלה והוא ממשיך להשקיעה כדי להשתכר יותר
וכך יוצא שיש לו משכורת חודשית אבל עיקר הכסף מושקע,
מהשכר החודשי הוא מפריש מעשר , אך מה בנוגע לקרן שגדלה,האם נחשב כרווח וחייב במעשר או כל זמן שלא מושך אלא ממשיך להשקיעה ניתן להחשיבה כקרן על אף הגדילה.
אשמח לתשובה מהירה ומקורות בהירים.
יישר כח.

תשובה:

שלום רב

ברור שכל רווח מחוייב במעשר, גם אם אתה לא משתמש בו אלא משקיע אותו הלאה. אלא שכאשר אדם משקיע בקרנות נאמנות או מניות שונות, חישוב הרווח תמיד יעשה בגמר העיסקה, כלומר כאשר תממש את ההשקעה, שהרי טבע ההשקעה כך הוא שמניה מסויימת יום אחד עולה ויום אחד יורדת, ומהות ההשקעה ואופן המסחר הוא שאדם מנסה לדעת מתי להכנס ומתי לצאת… כך שחישוב הרווח תמיד יעשה בזמן היציאה, כאשר כמובן אפשר לנכות הוצאות כמו מדד עמלות וכו'.

כאשר אדם ממש השקעה מסויימת כדי להשקיע במקום אחר, מסתבר שברגע שמימש וסיים את אותה עיסקה עליו להפריש מעשרות, אף שבדעתו לעשות עיסקאות נוספות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אבל למה לא למשל אם נגיד השקעתי מאה שקל הרווחתי 150 והוצאתי 50 שקלים רק מהם כאשר הוצאתי אני אמור לתת מעשר לא? כי יש את המקרה שנניח הפסדתי את כל הכסף שלי למשל 1000 שקלים ואז אני מפקיד עוד 100 אני עדיין נותן מעשר מהרווח של המאה?