האם מפרסם שיעור עם תמונת נשים כשר לעדות?

שאלה:

שלום להרב,

שאלה: האם מי שמתיר לשים בפירסום שיעור תורה תמונה של אשה חכמה ונשים סתם אע"פ שמציעות, במקום ציבורי ובית כנסיות שרוב העוברים גברים נפסל לעדות? או רק נחשב לדבר מגונה?

ואם יש חילוק אם יש תמונה שלו באותו פירסום עם הנשים לגריעותא או יש צד להתיר ואם כן על מה סומכים?

תשובה:

שלום רב,

ודאי שאינו נפסל לעדות. רק אדם שעובר עבירה ברורה ביודעין נפסל לעדות. הרי אם שעובר עבירה ברורה אלא שלו זה לא ברור שזה עבירה גם הוא אינו נפסל לעדות. וברור לי שאותו אדם בטוח שהוא מוסיף תורה ויראה בקרב היהודים. למרות שרוב העוברים הם גברים,, אבל הם אינם חייבים להסתכל. לכן לעצם הענין, אולי היה עדיף שימנע, אבל ודאי שאינו נפסל לעדות.