סתירה בכלים חד פעמיים

שאלה:

שלום! כאשר גומרים להשתמש עם תבניות חד פעמי, האם יש איסור לקפל ולשבור צורת הכלי, כשמכניסים אותו לתוך פח האשפה. [האם זה נחשב מלאכת סותר]. ובבקשה להראות מראה מקומות בענין.

תשובה:

שלום רב

המתבאר מדברי השו"ע בסי' שיד סעי' א הוא שדין בנין וסתירה בכלים גם למחמירים הוא דוקא בכלי שיש לו חשיבות אבל כלי גרוע אין בו איסור זה. ואף ששם מדובר שכוונתו להוציא מתוכו ולכן התירו, ואין כוונתו רק לעצם הסתירה נראה שאין חילוק בין הנדונים. אולם ראה בס' תשובתם הרמה עמ' לח שהביא בשם הגרי"ש אלישיב שיש בזה איסור דרבנן, וצ"ע. ומכל מקום קיפול בלבד שבעצם ניתן ליישר בחזרה נראה לי ברור שאינו נחשב סתירה ומותר.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. נראה להביא ראיה לדבריך שכל קיפול של כלי לא חשיב סותר, ממ"ש התוס' בשבת [מו ע"א, ד"ה חוליות] לחלק במנורה שיש לה חוליות. וכ"כ עוד בביצה [כב ע"א]. ויש שחילקו דהתם מיירי בצירים , אבל לענ"ד לא נראה בדבריהם כך. תודה ויישר כח.