התרת נדרים שבכתיבה

שאלה:

שלום כבוד הרב! אני אשה אלמנה כבר 15 שנה ולא מצליחה לעשות זוגיות שנייה כמה שאני מנסה. בזמנו כתבתי לבעלי על גבי תמונה שלי הקדשה שאהיה שלו לעולם, לא חשבתי שאתאלמן. האם זה נחשב לנדר ואיך אפשר להתירו? אשמח לקבל פתרון ויעוץ

תשובה:

שלום רב

אם הכתיבה הזו נעשתה באופן של התחייבות ממש כמו נדר, כדאי לעשות התרת נדרים. תפני לרב בית הכנסת באיזור מגוריך שידריך אותך בענין.

בשורות טובות ישועות ונחמות.

מקורות:

על נדר בכתיבה החמירו אחרונים שהוא נחשב כמו דיבור ממש, ולכן אם הקבלה לא היתה “בלי נדר” יש לערוך התרת נדרים. ראה שו”ת חתם סופר יו”ד רכז ושו”ת נודע ביהודה קמא יו”ד סו.