ויכוח בין בני זוג כיצד להתנהל כספית

שאלה:

שלום,.
בין זוג נשוי האם הבעל אחראי על הממון ? מה ההלכה?

בנוסף, אני מנהלת כספים בעסק משפחתי ומתנהלת מול האישה אך הבעל פועל בדרך שונה שגוייה ואינה נכונה לא לפי המלצתי ולא לפי הרואה חשבון.
האם ההלכה מחייבת ללכת לפיו או שאם יש גורם מקצועי שאחראי ובעל ידע השכלה וניסיון צריך לתת לו לנהל?

תשובה:

שלום רב,

אין כאן הלכה אלא היגיון. אם שניכם שותפים בעסק המשפחתי הרשום על שם שניכם, ודאי הבעל מחוייב לשמוע גם את דעתך כשם שאת מחוייבת לשמוע את דעתו. כלומר, בדיוק כמו שני שותפים. ויש למצוא את הדרך כיצד לקבוע מנגנון של התייעצויות והחלטות משותפות.

בהצלחה