משחק בבועות סבון בשבת

שאלה:

האם מותר לעשות בועות סבון בשבת?
חשוב מקור, כיון שבסברא יש צדדים

תשובה:

אין צורך למנוע את הילדים ממשחק זה, אבל מבוגר יחמיר בזה כיון שיש כוונה לעשיית הבועות.

מקורות:

בפוסקים הובאו שני נימוקים מדוע אין חשש נולד בבועות הסבון, יש שכתבו שהוא דבר שאינו מתקיים, ראה קצות השלחן סי' קמו הערה לב וציץ אליעזר ח"ו סי' לד, ויש שנימקו גם שאין כוונה לכך, ועפ"ז כתב בשמירת שבת כהלכתה פרק טז סעי' לא בשם הגרש"ז אויערבך שאין למנוע את הילדים מחמת הסברא הראשונה, אבל אין לומר להם לעשות זאת. בקובץ מבית לוי ח"ו עמ' מד הורה למנוע גם ילדים שהגיעו לגיל חינוך.

הצטרף לדיון

תגובה 1