כהן שליח ציבור בשנת אבל

שאלה:

בס"ד,
בבית הכנסת שלנו יש כהן צדיק ות"ח, שאביו נפטר השנה , וכתב לו בצוואה שמבקש שיעמוד להתפלל שליח צבור . למעשה בכל יום תמיד ברוך ה', יש לנו כהן אחד שנושא כפיים .
השאלה שלנו , האם נכון לקיים דברי הצוואה של אביו ויהיה שליח צבור ולא ישא כפיו כיון שכבר יש כהן אחד, או שיקיים מצוות נשיאת כפיים .

תשובה:

שלום רב

למעשה הטוב ביותר שילך לומר ברכת כהנים במנין אחר ולא יפסיד את המצוה לגמרי, או לכל הפחות לא יגש לפני התיבה בקביעות, אני מניח שבהיות אביו בגנזי מרומים הוא יודע את המעלה של ברכת כהנים ורוצה שהכל יתנהל על פי הלכה. לבני אשכנז יש להקל יותר כשיטת הפרי חדש בסי' קכח סעי' כ שיאמר ברכת כהנים אף שהוא ש"ץ.

מקורות:

ראה שו"ת אור לציון ח"ב פרק ח.