תשמיש באמצע שבעה נקיים

שאלה:

אם קיימתי יחסים אם בעלי יומים לפני המקווה מה עלי לעשות ? דחוף …..

תשובה:

שלום רב.

עליך להמתין שלושה ימים שלמים מאז שקיימתם יחסים  ורק לאחר מכן להמשיך את הספירה ולטבול.

מעשה זו עוונו חמור מאוד ועונשו כרת כדין בא על הנידה!!! צריך להתחרט עליו מאוד,להצטער ולקבל החלטה שזה לא יחזור על עצמו חלילה.

מקורות:

ראה שו”ע יו”ד סי’ קצו סעי’ יא, שאשה שפולטת שכבת זרע תוך ו’ עונות [שלושה ימים שלמים] לתשמיש סותרת את אותו היום, וכיון שלא ניתן לברר זאת עליה להמתין מלספור כל אותו הזמן. דין זה נוהג גם במקרה האמור.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. בשו"ע סי' קצו סעי' יג מבואר שם עוד אופן שאפשר לעשות בכאי גוונא, והוא שאפשר לשטוף את אותו מקום היטב היטב, וגם\או לנקות את אותו מקום בצורה מיטבית, ואז תוכל לעשות הפסק טהרה מיד באותו היום. ואע"פ שהסמ"ק כתב שכיון שאין אנו בקיאין בצורת השטיפה אין להקל בזה, מ"מ מרן השו"ע כתב דלא חוששין לסמ"ק, וכן פסק להדיא בסעי' יג'. וא"כ היה מן הראוי לכתוב גם את היתר זה. ולכה"פ לכתוב שלספרדים אפשר לעשות כן, ולאשכנזים יש לעשות כמו שכתבתם..

    בברכת יגדיל תורה ויאדיר

  2. כבר דיברנו בזה כאן באתר בעבר שלא שמענו למורי הוראה שהקלו בזה כיון שלא בקיאים, והיום אין צורך למצוא הקלות, גם אשה שיש לה ביוץ מוקדם יכולה לסדר זאת בקלות עם גלולות.