נר חנוכה בשמן ערלה

שאלה:

בס"ד
שלום כבוד הרב,
בחנוכה – האם שמן ערלה מותר בשימוש במידה והוא יקר יותר משאר שמנים בשוק – (כך שאין הנאה מהמחיר)?
(על פי שולחן ערוך, והרב עובדיה)

תודה.

תשובה:

שלום רב

בענין זה נחלקו האחרונים, כי אמנם אין הנאה בנר חנוכה אבל יש בו שיעור של הדלקת חצי שעה, ובדבר העומד להשרף יש סברא של כתותי מכתת שיעוריה, לכן יש להמנע.

מקורות:

ראה שער אפרים סי' לח הובא בשערי תשובה סי' תרעג שפוסל, ולעומתו בישןעות יעקב או"ח סי' תרעג, מהר"ם שיק סי' יד וערוך השלחן שם ועוד שדחו דבריו. בערוך השלחן שם מחדש שהסברא של כתותי מכתת שיעוריה אמורה רק לגבי דבר שצריך להיות בגוש אחד כמו לולב, ולא בשמן. סברא מענינת.