הפסק בדיבור באמצע קביעת המזוזות

שאלה:

שלום כבוד הרב,
האם קביעת מזוזה בדלת הראשית בברכה פוטרת בברכתה את קביעת המזוזה בשאר החדרים, או שמא צריך לברך על כל חדר וחדר בבית? – (על פי שולחן ערוך, והרב עובדיה יוסף זצ"ל)

תודה

תשובה:

שלום רב

יש לברך על מזוזה אחת ואחר כך לקבוע את כולן ללא הפסק, כדי שהברכה תחול על כולן. אבל כמובן אם נודע שמזוזה באחד החדרים פסולה וצריך לקבוע חדשה, יש לעשות זאת בברכה, למרות שבפתח הבית יש מזוזה.

על כך שאף שקבע את הראשונה אסור להפסיק בדיבור עד שקובע את כולן, ולפי שהן מצוות נפרדות, ראה בית הלל רפט א, שו"ת לבושי מרדכי סי' רס, ובירור הלכה רפט עמ' שי, וראה שם שאם הפסיק בדיבור חוזר ומברך.