פרודים לפני גירושין – מי גר איפה

שאלה:

בעלי מנהלת מערכת יחסים עם אישה מחו"ל (גויה) ורוצה להתחתן אתה. הם ממשיכים להיפגש. האם אני יכולה לדרוש שיעזוב את הבית בזמן שמחכים לגט? מצד אחד הוא אבא אהוב (אין קטינים) אבל קשה לי לחיות אתו כל עוד שאני יודעת שהוא ממשיך להיפגש אתה.

תשובה:

שלום רב,

הקושי שלך מובן לחלוטין. לכן גם הבקשה והדרישה שלך ממנו הגיונית ומובנת. אלא שלעניות דעתי קשה לאכוף את זה מצד ההלכה. הרי הבית הוא רכושו הפרטי בדיוק כמו שלך, אז מדוע שהוא יצטרך לפנות את הבית ולא את? או בכלל מי יאלץ אותו לפנות את הבית. ישנם הלכות לאחר הגירושין – כלומר, לאחר שאסור להם להמשיך לגור ביחד מי צריך לפנות לטובת מי, וגם שם על פי ההלכה מצבך אינו משופר (ראה שו"ע אבה"ע סוף סי' קיט). למרות שהוא יכול להיות אשם בפירוד. לכן בדרך כלל זה מסוכם מראש במסגרת הסכם הגירושין.

אולם כל הנאמר כאן הוא באופן כללי, ברמה האישית אני מניח שההתנהלות ביניכם כבר קיימת במסגרת בית הדין הרבני, לשם לדעתי יש להפנות את התביעות הללו

שיהיה בהצלחה