נישואין אזרחיים

שאלה:

נישואין אזרחיים
1.האם צריכה גט הלכה למעשה
2. אם בחיי אישות שומרי הלכות יחוד צריכה גט!?

תשובה:

שלום רב,

1. לכתחילה מקפידים להצריך גט גם מנישואין אזרחיים. אלא שבדיעבד אם הבעל לא נמצא או שאינו רוצה לתת גט, יתירו לה להנשא גם ללא גט. אולם מהשם שהזנת במערכת אני מתרשם שאתה כהן, ואם כך יש לדעת שיתכן שאם היא תקבל גט לאחר נישואין אזרחיים היא נפסלת לכהונה, ולכן זוהי סיבה נוספת להתיר לה להנשא ללא גט כדי שלא תפסל לכהונה. ראה כאן מה שכתבנו בנושא.

2. כאן לא הבנתי את כוונת, האם כוונת לומר שהנישואין היו פיקטיביים? אם כך, נא לפרט ואשמח להשיב.