השתדלות לגבי שידוכים

שאלה:

בס"ד

שלום כבוד הרב,

רציתי לשאול שאלה לגבי השתדלות למציאת זיווג.

האם חלק מההשתדלות שבורא עולם מצפה ממני לעשות לגבי שידוך היא נמצאת ביום-יום, כמו לדוגמה ללכת לעבודה (עבודה בדיוטי-פרי), ללכת ברחוב, למדרשה וכו'…
וכמובן שכל זה לא מחליף את התפילה לבורא עולם כי הוא הכל יכול, ובנוסף פנייה לשדכניות (שכבר לא כל כך עובדות).

ואני מאמינה באמונה שלמה שבורא עולם יכול לשלוח לי את השידוך בכל מקום, השאלה היא האם חלק מההשתדלות שאומרים לעשות היא לצאת מהבית פשוט.

תודה מראש,
ובשורות טובות בעזרת השם.

תשובה:

שלום רב

אני מניח שאת יוצאת מהבית כדרך העולם ופוגשת אנשים. ודאי אין כל צורך להסתובב מעבר לכך, וגם היציאה מהבית אינה חלק מההשתדלות שיש לחשב אותה, בענין זה יש לנהוג טבעי ורגיל. ההשתדלות היא בעיקר הרבה תפילות, ופנייה לאנשים בסביבתך שיכולים לעזור, כמו רבני המדרשה.

בשורות טובות בקרוב ממש!