השפעת מעשה האבות על הבנים

שאלה:

שלום כבוד הרבנים

שמתי לב שיש לכם תשובות לרוב השאלות שלי אבל עדיין יש משהו שהוא קשה לגבי ביטול יצר עבודה זרה על פי שיטת המלבי"ם גם אם נגיד שזה נכון שהתבטל אז יצר עבודה זרה ונחלש יצר עריות בגלל שראו גילוי מלכות ה' כמו שחידשתם על פי המלבי"ם הרי אותו הדור ראו את אותו גילוי מלכות ה' כך שהתבטל מהם היצר הרע אבל הדור שאחריו לא ראו את גילוי מלכות ה' וממילא לדור שאחריו כן היה צריך להיות יצר עבודה זרה ויצר עריות במלואו(ועינינו רואות שיש אנשים שלא מאמינים באלוקים ובתורה וראיתי באינטרנט גם על מקרים מסויימים של גילוי עריות במשפחה)

תודה

תשובה:

כאן יש יסוד ידוע וחשוב מאוד, שכאשר נעשה מעשה של גילוי מלכות שמים זה משפיע על הבריאה, וכולם ניזונים מכך לדורות! למשל נמצא הרבה בספרים שכל הכח של מסירות נפש שהתגלה במשך השנים באירועי השמד השונים [קהילות שו"ם בגזירות תתנ"ו ועוד] הוא בהשפעה של מעשה העקידה של אברהם אבינו, שהוא הוריד כח זה לעולם. ידועים דברי הגר"א שהעלאתו למוקד של הגרף פוטוצקי פעל להחליש את הכח של הרוח רעה בעולם, ועוד כהנה וכהנה.

בהצלחה.