בתי כנסת נפרדים לכל עדה?

שאלה:

שלום.
במקומנו 2 בתי כנסת אשכנזיים סמוכים זה לזה ורק קיר מפריד ביניהם.
האחד ספרד של האשכנזים והשני אשכנז של האשכנזים. ביום חול התפילות מתקיימות ביחד – פעם בזה ופעם בזה. ובשבת התפילות נפרדות. יש האומרים לאחד את בתי הכנסת אולם יש האומרים שלכל בית כנסת צביון משלו. האם מותר לשמור על תפילות נפרדות בשבת.

תשובה:

שלום רב

לדעתי חשוב מאוד שכל עדה תשמור על מנהגיה, זה חשוב הן מבחינת עצם הענין, כל מנהג יש לו סיבה ושורש ולמה לא לעשות הכל הכי לכתחילה שאפשר, והן מהבחינה החינוכית, הילדים צריכים להכיר את המנהגים ואת נוסח התפילה של בני עדתם, זה מחזק את הקשר שלהם עם דורות קודמים ובכלל. אבל לפעמים יש שיקולים נוספים, של מנין, רב, אוירה מתאימה, קשה לייעץ מרחוק…

שיתקבלו התפילות!

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יש חשיבות רבה למנהגי ישראל, וכיון שענין לא תתגודדו לא שייך כשיש שני בתי דין בעיר אחת וכך הוא בארץ ישראל כמופיע באתר בהרבה תשובות בענין זה, ודאי חשיבות רבה יש לשמירת המנהגים. בפרט כשיש נושאים הלכתיים ששנויים במחלוקת ואין לנו בהם הכרעה עד שיבוא משיח צדקנו, שבזה ודאי כל אחד צריך לנהוג כמנהג אבותיו, ולא יוכל "לוותר" בזה לחברי בית הכנסת שנוהגים אחרת.