כשרות לצמחי מרפא בסין

שאלה:

שלום וברכה

אני נמצא בסין, ואובחנתי אצל רופא מקומי שממליץ לקחת צמחי מרפא מסויימים שמוכנים בפורמולה מסויימת של ערבוב כמה צמחים… ואז אופן הכנה מסויים.. בישול /הרתחה…

רציתי לשאול מה בנוגע לכשרות שלהם?
האם בכלים שהם מכינים יש לחשוש שהם מבשלים גם דברים אחרים שאינם כשרים ולא רק צמחים ?

האם צריך לבדוק כשרות בזה?
מה בדיוק לבדוק?
האם אפשר לסמוך על רופא שאימו יהודי לגבי אופן ההכנה וחומרי ההכנה?
האם זה משנה אם יש טעם או אין /מתוק או מר ?
( קראתי באיזה מקום שיש שמשתמשים בחלקי בעלי חיים מיובשים למרפא… אינני יודע אם זה המצב כאן וזה אולי גם בפורמלות ממש מסויימות , אבל רק ידיעה לאפשרות כזו…. )

תשובה:

שלום רב

אין לי כל דרך לדעת מה אותו רופא טבעוני מכניס בפורמולות שלו… אני מניח ששם במזרח כל אחד מכניס את הנראה לו לפי השקפתו… וכיון שכפי שאני מבין לא מדובר בקפסולות אלא בכעין משקה צמחים, גם אם הוא מר זה משקה ממש ואי אפשר לומר שזה פסול מאכילת כלב וכדומה שאז היינו דנים לענין חולה אם הוא מותר בשתייה זו [בלי להכנס לשאלה האם בכלל ניתן להתיר דבר כזה ברפואה טבעית שאינה מבוססת על מחקר מדעי מוסמך… לעתי אין להתיר], ולכן, אם אתה לא יודע בבירור שהפורמולות שלו מורכבות מצמחים בלבד, יש בהחלט לחשוש כאן לאיסורים ממש.

אם יש לך אינפורמציה יותר מדוייקת לגבי אופי החולי ומהות התרופה, תכתוב ונחשוב אם יש בכך כדי לשנות את ההכרעה הנ"ל.

רפואה שלמה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. השאלה איך אני יכול לדעת בבירור?

    האם הוא או בעצם אלה שמכינים את זה נאמנים לומר מה הם מכניסים בפנים ?(זה כמו בית חולים… הוא נותן לי מרשם ואני קונה מבית המרקחת של בית חולים)

    לו יצוייר שהוא אומר שזה רק מצמחים… איזה עוד בעיות יכולות להיות שאדע בדיוק מה לשאול ?
    בישול הצמחים בשמן זה בעיה?
    בקיצור מה בדיוק הבעיות שקיימות חוץ מהעניין של "בעלי חיים"

  2. אני מניח שמדובר בפורמולות מאוד מדוייקות והם נאמנים על התכולה, אבל יש מן הסתם בעיה בכשרות הכלים. הייתי נמנע מלהשתמש.