תספורת אבלות שלושים בימי העומר

שאלה:

אימי נפטרה בכז באדר מה הדין לגבי תספורת ותגלחת בימי הספירה והאם יש עיניין להמשיך את האבלות עד לד בעומר או שחייבים להפריד בין אבלות על אימי לאבלות העומר
האם לעידה המרוקאית יש מנהג בזה
אם אפשר לצרף לי מקורות של ההלכה

תשובה:

שלום רב

חשוב לדעת. יש טעות נפוצה! אין כל מצוה להתגלח בסיום שלושים ימי האבל! יש איסור להתגלח קודם לכן, אבל אין מצוה להתגלח אחר כך, ממילא אין כל מקום לחשוב שיש חובה להתגלח ולהפריד בין האבלויות השונות. לעצם הענין האםהחמירו לאבל שלא יכול היה להסתפר קודם שלא יתגלח בימי הספירה, ראה כאן שנחלקו הדעות והמיקל יש לו על מה לסמוך.