בדיקת קטניות מחרקים

שאלה:

רציתי לדעת מה זה שבוררים כוסמת או קוסקוס איך בוררים מה זה לברור?

תשובה:

שלום רב

כל סוגי הקטניות הקטנו יש לבדוק שאין בהן חרקים לפני האכילה, יש לעשות זאת כך:

בודקים בחנות שאין אבקה ופירורים מעבר לרגיל בתחתית השקית.

שאין כעין קורי עכביש בשקית.

מסננים את הקטניות במסננת על משטח לבן ומסתכלים שלא נפלו חרקים.

שוטחים את הגרעינים ומסתכלים שאין ביניהם חרקים [לבנים או חומים]. נקודות שחורות או סדקים בקטניות זה לא סימן לנגיעות.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. צריך מסננת כזו שהקטניות לא יפלו למטה אלא רק החרקים… אם יש כמה חרקים לא כדאי להשתמש, קשה לברור היטב. רק צריך לדעת פירורים קצת אינם חרקים…