תפילה ביחיד קודם נץ החמה וקודם נסיעה לעיר אחרת באוטובוס

שאלה:

שלום וברכה כבוד הרב
אני צריך להיות ברמת גן ב-8 לצורך רענון נהיגה
קראתי כאן והבנתי שתפילה קודם הנץ החמה מותרת רק בשעת הדחק כשאין לך אפשרות להתפלל אח”כ. אך האם זה תקף גם למקרה שלי?
אני בע"ה בלי נדר אקח אוטובוס מנתניה לבני ברק ב-6:30, כך שכנראה מאד שיהיה לי זמן להתפלל באוטובוס, אלא אם יהיה איזה משהו מפריע.
גם, סביר להניח יש הפסקות ברענון נהיגה, אך לא יודע איפה אוכל להתפלל (זה במכללה כמה שידוע לי חילונית, אומנם זה בהפרדה ב"ה) ואולי לא יהיה מספיק זמן.

תודה רבה כבוד הרב

תשובה:

שלום רב

אני מבין שהתשובה כבר לא רלוונטית, אבל נראה לי שלא בדקת טוב את זמני היום… יכולת בנקל להתפלל שחרית בהנץ החמה ואחר כך לנסוע, התפילה בהנץ החמה היום הסתיימה לפני 6:30. כשמדברים על תפילה בהנץ שהיא הכי מהודרת הכוונה ששמונה עשרה מתחיל בהנץ החמה כל השאר מתחיל קודם…

בהצלחה רבה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה כבוד הרב
    זה רלוונטי גם למחר, אם אתפלל ב6 וקצת מחר, אז אצטרך למהר ממש לטוס בתפילה, ואז לרוץ לאוטובוס שבמרחק הליכה של איזה 8 דקות בערך.
    מה לעשות?
    אם מאחרים אפשר שאצטרך לעשות את הרענון פעם נוספת.
    תודה רבה שוב