דחיית ליל טבילה

שאלה:

שלום וברכה
האם מותר לדחות ליל טבילה לאחר לידה. קראתי באתר שמשום מצוות פריה ורביה אסור לדחות אבל כאן לכאורה זה לא שייך

תשובה:

שלום רב,

אכן כך מבואר בשו"ע אבה"ע סי' עו: "האשה שהרשית את בעלה אחר שנשאת שימנע עונתה, הרי זה מותר. במה דברים אמורים, שקיים מצות פריה ורביה. אבל אם לא קיים, חייב לבעול בכל עונה עד שיקיים".

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לכבוד הרבנים שליט"א
    בתשובה שהשבתם משמע שכל שקיים האשה פו"ר שוב אין צריך לקיים עונה בליל טבילה. ולא כתבתם שהבעל צריך למחול. וכל הפוסקים הזהירו שלא לבטל העונה ואפי' אם הבעל מוחל אין לבטל אם לא לצורך עי' שו"ת ח"ס יו"ד סי' ק"ע שכתב טעם לזה. וגם בשבט הלוי כתב שאין לבטל כי אם לצורך גדול שעלולים לבא לידי מכשול. ואיך סתמתם הדברים שכל שקיים פו"ר שוב יכול הבעל למחול.. (וע"ע עזר מקודש בסי' עו שכתב שבימי הנקה אין לבטל אפילו ע"י מחילתה כל שיכולה להתעבר)