עבודת ה' בימי ספירת העומר

שאלה:

שלום כבוד הרבנים

אהבתי את החידוש שלכם לגבי ביטול יצר עבודה זרה באמת נוכחתי לדעת שאתם תלמידי חכמים עצומים אומנם התעוררה אצלי שאלה לגבי גילוי המלכות כמו שתירצתם לי הרי בתקופה של משה רבנו היה גילוי מלכות ה' הכי גדולה שיש קריעת ים סוף עשרת המכות מתן תורה(ששם נאמרן שתי הדברות לכל ישראל)אז איך לא התבטל היצר הרע של עבודה זרה בימי משה?

תודה

תשובה:

שלום רב

יש בענין זה מאמר ידוע של הרבי מקוצק, שאמר על מה שהובא בחז"ל "ראתה שפחה על הים מה שלא ראה יחזקאל בן בוזי", שאמנם ראתה אבל נשארה שפחה… והסיבה, משום שגילויי מצרים נעשו באופן הרבה יותר גבוה ומוחלט ממה שיכלו הרואים להשיג, שהרי הם באו מתוך טומאת מצרים, ולכן אמנם זכו לכל הגילויים אבל כל אחד יכול היה להפנים אותם לפי הכלים האישיים שלו. ובמשך הזמן בארבעים השנים שהיו בדרך כל אחד עלה והתעלה בעבודת ה' שלו והשיג עוד ועוד לפי מעלותיו. בדומה לכך כתב האר"י לענין ימי הספירה, בליל פסח אנחנו זוכים לאורות עצומים שנלקחים מאיתנו למחרת, ואז עבודתנו בימי הספירה לרכוש חזרה את אותן אורות לפי מעשינו.

ערב טוב.