נשבעה שלא תנשא

שאלה:

בס"ד
שלום רב
מה הכללים שעל פיהם השבועה מתקיימת ותקפה ? כלומר מתי השבועה שהאדם נשבע לא באמת תקפה ומתי היא תקפה ?
בחורה רווקה שנשבעה להוריה שלא תתחתן לעולם . האם עליה באמת לא להתחתן אף פעם או שאפשר לבטל את השבועה ?
ובכלל איך מבטלים שבועות ?
כמובן שידוע לי שאסור להשבע סתם וחלק אוסרים אפילו להשבע בכל המקרים גם כשיש סכנה לאדם.
תודה מראש.

תשובה:

שלום רב

אינני משוכנע ששבועה זו היא בעלת תוקף כיון שיש מצוה לאשה להנשא, אף שאינה מצווה בפריה ורביה היא מצווה במצות שבת [ש' וב' בסגו"ל] שענינה ריבוי הילודה בעולם. אבל כדאי לעשות התרת נדרים אצל רב בית הכנסת.

להבא אין להשתמש לעולם בנוסח של שבועות, בחז"ל יש דברים חמורים מאוד על שבועה שלא מקיימים אותה חלילה.