מתי הלוואה הנושאת ריבית מחייבת היתר עיסקא?

האם עסקת הלוואה לא בנקאית לצורך קניית רכב הנושאת ריבית מותרת גם ללא היתר עסקא? ומה במצב שמדובר בהלוואה בנקאית?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

גם עסקת הלוואה לצורך קניית רכב חייבת היתר עיסקא וגם הלוואה בנקאית. כל עסקה שנושאת ריבית (למעט מקרים ספציפיים) או אפילו מחיר יותר גבוה למשלם בתשלומים, מחייבת שהחברה או הבנק תהיה חתומה על היתר עיסקא.

כל הבנקים בארץ ישראל חתומים על היתר עיסקא. לעניין חברות אחרות ניתן לעיין ברשימה כאן.