לראות את השאלות לפני המבחן

בתור סטודנטית, באם יש לי חברה שמשיגה את המבחנים קודם, (אין לי השפעה עליה כלל לטוב ולמוטב) האם יש לי איסור להסתכל במבחן?
האם ההלכה משתנה כאשר כבר קבוצה גדולה ראתה את המבחן?
עלי לציין כי זה לא בדיוק העתקה, בגלל שאת החומר שעליו השאלות במבחן אני יודעת, כי את זה למדתי, אולם רק את זה.
וכן האם ההלכה משתנה בכך שהמבחנים הללו לא משנים לי לשום תעודה אלא מוסד הלימודים מחייב לעשותם במקביל ללימודי המקצוע כמקצועות קודש.
תודה רבה,

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

כעיקרון וודאי שאסור ע"פ ההלכה להעתיק או להסתכל קודם במבחנים. גם אם זה לא משנה את התעודה, יש בכך משום גניבת דעת. ובמקום שכל הקבוצה מעתיקה או רואים קודם את המבחן אינני יודע אם ע"פ ההלכה הדין משתנה. זה מאוד תלוי האם מדובר בנוהג ידוע לכולם. אולם הדרך הנכונה היא דרך האמת והישרות וכדאי לך שאת עדיין צעירה לבחור בדרך זו והניסיון מוכיח שמצליחים בדרך האמיתית וכל מי שמשקר בסוף נופל.