חנות שמוכרת במחיר גבוה מהמופיע על התווית

שלום וברכה

אשה קנתה בחנות נעל שיש עליה תווית עם מחיר מסוים. הגיעה לקופה על דעת לשלם את המחיר הזה, ובקופה אמרו לה שהמחיר גבוה יותר, מה הדין?

ומה יהיה הדין אם היא שמה לב למחיר רק שהגיעה לבית, כמו למשל שהעבירה כרטיס אשראי ולא שמה שם לב למחיר, האם פה הדין יהיה שונה?

תודה,

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

לפי חוק הגנת הצרכן החנות חייבת למכור במחיר שהוצג על גבי המוצר. דעת רבים מגדולי הדיינים שחוק הגנת הצרכן מחייבת. אם החנות מסרבת למכור במחיר שהוצג, מותר לאיים שיפנו לממונה על הגנת הצרכן. אם האיום לא עוזר, אינני ממליץ לממש את האיום, מאחר והנושא שנוי במחלוקת.

במידה ומוצאים את הטעות לאחר התשלום והחנות לא מסכימה להחזיר את ההפרש, ניתן לדרוש לפחות ביטול העסקה, שהרי לא הייתה הסכמה על המחיר. ובמידה והחנות מסרבת להחזיר את הכסף והאיום לא עוזר, מותר לממש את האיום.

מקורות:

עיין במקורות ובתגובות כאן.

אגב אציין, בתיק רת"ק 9674-07-11 קבע בית המשפט שבטעות קיצונית אין החנות חייבת למכור את המוצר במחיר המופיע עליו.