הוצאות נסיעה כשיש שינוי במקום המגורים

אני מורה המקבל הוצאות נסיעה כדרכם של עובדים באופן מסודר וחוקי.
בשעה טובה התחתנתי ועברתי להתגורר בעיר חולון. אולם, במהלך השבוע, יש לי לימודים במסגרת עבודתי- בירושלים, עיר מגורי לשעבר.
האם ניתן להשאיר את מקום המגורים ירושלים בהוצאות הנסיעה בדיווח השכר אף שאני גרה בחולון שכן עדיין יש לי לימודים במסגרת עבודתי שם (למשל, יום 1 בשבוע)?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

צריך לדווח לפי האמת ואם כעת מקום המגורים שלך הוא בחולון את צריכה לדווח על חולון. לגבי הנסיעות לירושלים לצורכי השתלמויות, אם שעות ההשתלמות הן חלק מהעבודה ואת מקבלת עליהן משכורת, יש מקום לדרוש הוצאות הנסיעות לירושלים עבור אותם ימים. אבל, ככל הנראה הן לא חלק מהעבודה ולא מקום לדרוש עבור הוצאות הנסיעה.