סיום מסכת בשמיעת שיעור

שאלה:

שבוע טוב ומבורך !
האם לימוד ע"י שמיעת שיעור יכול להצטרף לסיום 'סדר' שרובו נלמד בפה ?
וא"כ האם גם כשהרוב בשמיעה ?

תשובה:

שלום רב

אין ספק שגם שמיעת שיעור מצטרפת לסיום מסכת ולא רק מה שלומדים בפה, ובלבד שאכן שומעים ומבינים. כמובן שהלימוד בפה מועיל מאוד לזכרון והוא מומלץ מאוד. ובכלל כדאי למצוא זמן לחזור על השיעור כדי שהדברים ישארו..

בהצלחה רבה ותזכו עוד הרבה ספרים ומסכתות לסיים בעמקות ובהבנה נכונה!

יום נעים.