מסיבת יום הולדת בשנת אבל

שאלה:

שלום כבוד הרב,

בכול יום חמישי מתקיים שיעור תורה לעילוי נשמת אימי מורתי ע"י רב שמגיע ומוסר את השיעור עד לסיום השנה.
ביום חמישי הקרוב תתקיים יום הולדת לאח של אשתי ורוצים לחגוג לו
השאלות שלי הם כך:
1. האם אפשרי להקדים את השיעור ליום רביעי אני שואל בגלל הקביעות ?
2 האם מבחינתי אני יכול להשתתף בגלל שאני בשנת אבל?
3 ועכשיו ספירת העומר האם מותר לקיים מסיבת יום הולדת ?

בברכה,
ירון

תשובה:

שלום רב

  1. לדעתי גם אם אתה עצמך תעדר מהשיעור אל תשנו את השעה, הקביעות בענין זה מאוד חשובה. כשמתחילים לשנות השיעור מתפוגג לו…
  2. למעשה אסור לך להשתתף במסיבה כזו בשנת אבל, אני מניח שכל המשפחה המורחבת באה וכו', וזו כבר סעודת מרעים שאסורה בשנת אבל כמבואר בשו"ע סי' שצא.
  3. מותר לערוך מסיבה אבל ללא מוזיקה.

בשורות טובות.