האם מותר לבנות להסתפר בראש חודש אייר?

שאלה:

שלום כבוד הרב,
כבר הרבה זמן שאני מעוניינת להסתפר ולא יצא לפני פסח… והבנתי שאסור היה להסתפר בחול המועד פסח וכרגע אסור גם בגלל ספירת העומר. רציתי לדעת האם מותר לבנות להסתפר בראש חודש אייר? אני מוסיפה כי השיער נורא מפריע לי..

תשובה:

שלום רב,

בפשטות אין הבדל בין איש לאישה לגבי תספורת בספירת העומר ולכן גם בספרי הפוסקים העוסקים בהלכות נדה מציינים את העובדה שמותר לאישה להסתפר לצורך מה שהיא צריכה לטבילתה בימי ספירת העומר. כלומר, בסיטואציות אחרות אסור. אולם ראי כאן במה שהביא אחד המגיבים בשם מרן הגר"ע יוסף זצ"ל שאין הנשים בכלל איסור זה.

הלכה למעשה נראה שאת יכולה להסתפר עד ראש חודש אייר בהסתמך על הדעות שניתן לעשות את ימי האבלות בספירת העומר בין ראש חודש אייר לג' סיון. כלומר, ניתן לבחור איזה 33 ימי אבלות לעשות בין פסח לל"ג בעומר או בין ראש חודש אייר לשבועות. נכון, כאן בארץ רוב רובם של הציבור תופסים את השיטה בין פסח לל"ג בעומר (בחו"ל הרבה מאד אנשים דווקא לוקחים את השיטה שבין ראש חודש לשבועות). אולם במצב שזה גם מפריע לך את יכולה לעשות כפי השיטה הנ"ל.