לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

באמת הכל נמצא בתורה?

שאלה:

שלום הרב!
האם באמת הכל נמצא בתורה? כלומר מי שלומד תורה נטו יוכל לפתור תרגילי תשבורת? ויוכל להבין ברפואה? כי יש הרבה סיפורים על גדולים שפתרו כל מיני בעיות וכולם אומרים שהכל זה מהתורה שלמדו שהרי ' הופוך בא והפוך בא דכולה בה ' היתכן?

תשובה:

שלום רב

אין כל ספק שהכל נמצא בתורה, כולל אגב גם ידיעת העתידות, הנקודה היא שאדם בדרגתנו לא ימצא הכל בתורה, כיון שצריך מאוד להעמיק ולהקיף וכו' כדי לזכות לכל הדברים הרמוזים והנלוים. יש דברים שכלל לא ניתן בשכל אנוש לבד לתפוס ויש צורך בגילוי אלוקי, וכמעשה הידוע בגר"א מוילנא שהתגלו לו 256 פירושים על הכתוב "עלו זה בנגב" בשנת הלילה, וכפי שהעידו תלמידיו הגדולים…

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אזי למה מינו לבן דמה ששאל את רבי שמאל האם אפשר ללמוד חכמה יוונית אחר שלמד את כל התורה(!)? וכן יש תוס' במס' תענית שמביא מדרש שאחד התנאים היה מבין באסטרונומיה ושאלו אותו -הכיצד אתה יודע וכי אתה לא לומד כל הזמן תורה? והשיב להם שכשהוא הולך לבית הכסא אזי הוא לומ את חכמה זו.
    משמע ומקרים אלו שלכאורה הם הוסיפו לימודים על לימוד התורה..

  2. ברור שלא כל אחד יכול למצוא הכל בתורה, הרי הסברתי שהגר"א קיבל גם דברים ממגיד שנשלח אליו בחלום… אבל לא כל מה שלא נוכל להשיג אכן אינו קיים.