מי רגלים על עשבים בשבת

שאלה:

מותר בשבת להשתין על אבני שפה (זה שעל המדרכה) מסביב לאבני שפה יש אדמה וגודלים שם עשבים מה שהבנתי שמי רגלים הם עזים ומקלקלים אותם זה נכון ומותר לעשות מי רגלים שם?

תשובה:

שלום רב

מצד הלכות שבת אין איסור כפי שציינת וראה עוד זכרו תורת משה סי' יב, אבל לא הבנתי מה רע עשו לך העוברים והשבים שאתה עושה דבר כזה ברשות הרבים?!

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. כתבתי עשבים (צמחיה) לא התכוונתי עוברים והשבים וברור שאני אעשה בצד שאף לא רואה
    ראיתי בספר השבת בהלכה ובהאגדה שמי רגלים מזיק הם עזים ומקלקלים את העשבים וגם כתוב שגם אמנם מותר לשפוך יין על זרעים לפי שהיין חזק מקלקל את הזרעים