מה עושים אשכנזים בגילוי מצבה

שאלה:

מה נהוג אצל האשכנזים לעשות בבית הקברות ביום השלושים בגילוי המצבה?
האם עוגות ושתיה זה מספיק?

תשובה:

בבית הקבורות לא מביאים אוכל אלא רק אומרים תהילים לעילוי נשמת הנפטר. והסיבה שלא מביאים אוכל לבית הקבורות ראה שו"ע יו"ד סי’ שסח סעי’ א’. וראה בביאור הגר”א שם (סק”א) שכתב שהטעם הוא משום קלות ראש. ויש גם טעם נוסף, משום שע”י הברכה יש בזה משום “לועג לרש”.

אם רוצים להביא אוכל וניתן להביא גם עוגות ושתיה מביאים את זה לבית הכנסת ולומדים מעט משניות לעילוי נשמה.

בהצלחה