מה זה נדר??

שאלה:

שלום.
1. הייתי אצל אחותי והיא שמה מוסיקה אז המנחתי את הוליום ואמרתי שאני לא נוהגת לשמוע שירים (התכוונתי בגלל שזה עומר) האם זה נחשב לנדר? כי ווקאלי אני כן שומעת

2. היתי אומרת סוג של בקשות קצרות כמו בקשה להצלחה . נגד עין רעה, שמירת הלשון. ולא זכור לי כמה אמרתי ..האם זה נחשב להנהגה טובה שצריכה הייתר?? (כיום הספרון לא נמצא ברשותי כך שאין לי אפשרון לקרוא ממנו)
תודה

תשובה:

שלום רב

  1. זה לא נדר, אמרת את ההלכה כפי שהיא, את לא צריכה לדקדק ולפרש…
  2. אין כאן נדר, בטח לא קיבלת על עצמך לומר בקביעות כל יום.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום.
    מרוב שאני עסוקה בנדרים וחששות אני חולמת על דברים כמו תהילים. 40 יום בכותל. ואני מאוד חוששת (חשבתי לעצמי אולי אני צריכה ללכת לכותל 40 יום בגלל החלום, התחלתי לספור ימים ושוב התחרטתי ואני לא רוצה.)
    האם זה נדר או משו?