מאכל בחזקת בשרי שבושל בכלי פרווה

שאלה:

מאכל בחזקת בשרי (שבושל בסיר שהתבשל בו בשר לפני פחות מ24 שעות) שבושל אח"כ בכלי פרווה ואחרי כן בישלו באותו סיר מאכל אחר האם המאכל השני הופך להיות בחזקת בשרי גם כן או שלא ויהיה מותר לאוכלו עם חלב, ובמקרה שלא האם מותר לכתחילה לעשות זאת?

תשובה:

שלום רב

המאכל השני אינו הופך לבשרי ומותר לעשות כך גם לכתחילה. לגבי אכילת המאכל הראשון עם חלב ממש נחלקו הדעות, למנהג הספרדים מותר בדיעבד ולמנהג בני אשכנז אסור, אבל אין כל מניעה להניחו בכלי פרווה ואפילו בכלי חלבי נקי.