כיצד מחנכים ילדים קטנים לצניעות?

שאלה:

שלום להרב,

ילמדנו רבינו אודות מעשה באחד שהוא דוד ואחיניתו אוהבת אותו מאוד ועכשיו כבר מעל גיל ג' ולא ידעתה כלום על איסור חיבוק ונישוק עם הדוד, וכשרואהו רצה אליו ומנשקו ומחבקו ממול כולם וגורם לו בושה גדולה ממול האנשים מהמשפחה.

דיבר באופן מחובד עם אם הקטנה וסיפר לא שהיא לא מוכנה לדבר עם ביתה שעוד אין לה ידיעה כלל על דברים אלו ולא רוצה שהיא תחשוב על ענינים אלו עד שתהיה מבוגרת יותר, ואף ביתה שבת 5 לא דיברה איתה על נושא זה מאותו טעם שכתבתי, לפי עניות דעתי היה לה לדבר עם ביתה בצורה חכמה אם לא רוצה להכנס כל כך בענין קירוב בשר וודאי שתקבל ממנה.

מכל מקום בנתיים גורם בושה להשואל ומצבים לא נעימים לה ולעוד קרובי משפחה שלא מבינה מדוע לא מחבקים והם לא יודעים מה לעשות.

לכן רציתי לדעת חות דעת שליכם מה ראוי לעשות במקרה זה? כיצד ראוי לעשות?

תודה ברכה והצלחה

תשובה:

שלום רב

יש לומר לאמא שלא צריך להסביר בדיעוק, לילד יש חשיבה פשטנית והוא מקבל מה שאומרים לו, אומרים שלא יפה לחבק דוד וזהו, הוא שזה לא צנוע. ילדה לא צריכה לדעת מה הבעיה בחוסר צניעות וכו', זה היא תדע כשתגדל, אומרים שזה לא צנוע וגמרנו…

בהצלחה.