מה עושים לעילוי נשמה?

שאלה:

אמא שלי נפטרה לפני 4 חודשים ז"ל.מאז כל לילה יוצא לי להיתבונן בתמונה שלה ושל אבי ז"ל ולבכות וככה גם בבוקר ובמיוחד רצים לי בפנים זכרונות של הפעם האחרונה שראיתי את אמי שכובה בעיניים עצומות שקראו לי לראותה שנפטרה בבית האבות התמונות לא עוזבות אותי ועולים זכרונות.אני יודעת שלבית העלמין בשנה הראשונה אסור לעלות אני כמובן אדליק נר בבית האם בתקופת השנה מותר לעלות לקבר אבי ולהניח גם אבן אצל אמי ז"ל מה עלי לעשות התמונות כל הזמן באות לי

תשובה:

שלום וברכה

כאב לי לקרוא על צערך. אולי בעצם אין טעם כל יום להתבונן בתמונות ולהזכר בדוקא ולבכות. תסיחי את דעתך בדברים אחרים. באופן כללי אמרו חכמים גזירה על המת שישתכח מן הלב, כך שעם הזמן הכאב יעלם ותרגישי טוב יותר, אבל גם עכשיו אין צורך לפשפש בזה בדוקא. את יכולה לעלות לקבר אביך ולהניח אבן על קבר אימך, רק אל תתפללי שם על עצמך, אלא רק בקבר אביך.

בשורות טובות, והעיקר לזכור שלהורים עכשיו הרבה יותר טוב, העולם הזה הוא בסך הכל הפרוזדור המוביל לטרקלין שהם חיי העולם הבא, וכולנו מכוונים כל הזמן בדרך לשם, יש להרבות במעשים טובים לעילוי נשמתם וזה ודאי יהיה טוב יותר לך ולהם.