חלה בצורת מפתח

שאלה:

בס"ד
שלום ראיתי בספר מנהגי הטעמים ששבת אחרי פסח נוהגים לעשות חלות עם צורת מפתח לסימן טוב
שאלתי זה מה העדות שקבלו המנהג הזה.
בברכה

תשובה:

שלום רב

המנהג הזה התקבל בעיקר בקרב קהילות החסידים, בס' אוהב ישראל מאפטה נאמרועל כך שני טעמים: האחד, משום שכידוע בחג הפסח קיבלו ישראל את כל האורות הרוחניים המתאימים למתן תורה במתנה, ואלו נלקחו מהם כדי שנזכה להם על ידי עבודתנו בימי הספירה, ולכך אנו מסמלים בצורת מפתח בבחינת פתחו לי פתח כחודו של מחט ואני אפתח לכם פתח כפתחו של אולם.

כמו כן בפסח נדונים על התבואה, וממילא עושים חלה בצורת מפתח לרמז על פתיחת המזל לשפע של פרנסה. יש לי תחושה שהעולם יותר זוכרים את הטעם השני ולא את הראשון…מעניין לחקור מדוע זה כך…

אין בכך חיוב וגם לא איסור, כך שמי שרוצה לנהוג בכך רשאי..

שבת שלום.