מה עושים עם חבר קהילה שפגע בכבוד הרב

שאלה:

שלום,
האם לוועד בית הכנסת \ רב בית הכנסת יש סמכות להרחיק מתפלל או לפחות לדרוש התנצלותו, כאשר בעת אמירת הלכה מפי רב בית הכנסת, אמר "שטויות" על דברי הרב ופגע בכבוד התורה.
תודה

תשובה:

שלום רב

צריך לדעת את ההתנהלות הנכונה עם אנשים כאלו, אדם שפלט מילה שאינה הגונה, אינני מיקל בחומרת מעשיו והוא ואי אמור להתנצל אבל הצורה אינה לפתוח נגדו במלחמה, יש לגשת אליו בעדינות, להעמידו על חומר ענין הפגיעה בכבוד התורה ולקוות שיבין ולא ינהג כך להבא ואף יתנצל על העבר. ממלחמות לא יוצא שום דבר טוב. כמובן אם מדובר בתופעה חוזרת ונשנית שגורמת הפרעה וירידה במעמדו של הרב וכו', יש לשקול להפעיל נגדו סנקציות כאלו ואחרות, אבל לא צריך להגיע לשם, עם התנהלות נעימה הכל יהיה טוב יותר.

בהצלחה רבה.