חלאקה בספירת העומר

שאלה:

שלום לכבוד הרבנים,
הבן שלנו יהיה בן שלוש בר"ח אייר. היות וזה בימי ספירת העומר, מה עדיף? לעשות לו חלאקה בר"ח עצמו (כי זה יום ההולדת שבו הוא מגיע לגיל שלוש, במיוחד כשמדובר בר"ח) או לדחות לל"ג בעומר?
אנחנו יודעים על צוואת ריה"ח על תספורת בר"ח. האם יש לזה השפעה?
תודה רבה

תשובה:

שלום רב

אין כל ספק שיש להמתין לל"ג בעומר, כך נהגו ישראל בכל הדורות וכך יש לעשות. איסור התספורת בספירת העומר חל גם ביחס למנהג של חלאקה שאגב אין לו כל שורש בהלכה, ואינו אלא מנהג בעלמא.

מקורות:

ראה בהרחבה על מקורות דין זה בס' נטעי גבריאל תגלחת הילדים פרק יב.