לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

שילוח הקן – המשך

שאלה:

שלום לכבוד הרב
בחדר שעוני המים המשותף לדיירי הבנין ראיתי יונה שדוגרת על הביצים בקן כבר מספר ימים, לפי הבנתי כבר היה ריקום ע'כ כדאי/צריך להמתין לגוזלים שאלתי היא האם על אף שאני לא מתכוין לעשות שום דבר עם הגוזלים גם יש צורך לחכות לבקיעתם? והאם צריך להמתין מס ימים שהגוזלים יהיו ראויים לשחיטה או אפ'י אפשרי ביום פקיעתם ב, האם זה כי יקרא או מזומן? יש לציין שאני שוכר דירה בבנין והא לא בבעלותי,ג, איך עליי לזכות בביצים או הגוזלים? תודה רבה בברכת יגדיל תורה

תשובה:

באופן זה יש להמתין לבקיעתם, ולאחר מכן מיד ניתן לזכות כל זמן שלא למדו לפרוח. זוכים בהם על ידי הגבהה.