ניפוי קמח מלא שאינו בואקום

שאלה:

שלום רציתי לשאול לגבי הלכות תולעים.
מישהו קנה בעבורי 8 חבילות קמח מלא בחבילה סגורה שלא צריכה ניפוי .ובבית ראיתי ש3 אריזות פתוחות טיפה,באופן שכבר נכנס אויר ולא סגור הרמטי . אני לא יודע עם זה היה כבר פתוח בחנות או נפתח בדרך .
שאלתי האם אפשר להשתמש בהם ללא ניפוי ?

תשובה:

אם השמירה היא בגלל הואקום אין לסמוך שזה קרה בדרך. מה שצריך לעשות [ניפוי אינו אפשרי] לשטוח את הקמח על משטח לבן ולראות שאין סימני נגיעות. כמו כן לאחר הבדיקה יש לשמור בהקפאה.

בהצלחה.