מתי מנהג טוב נחשב לנדר?

שאלה:

שלום
אם נהגתי להגיד תפילת הדרך לפני שאני יוצאת לעבודה. האם זה נחשב לנדר? כי ידוע לי היום שרק אחרי חצי שעה אומרים תפילת הדרך או אם יוצאים מהעיר….

אם נאמר "אני אומרת תהילים" חייב נחשב לנדר מצווה והאם צריך התרה?
תודה.

תשובה:

שלום רב

לומר תפילת הדרך בזמנים שאין בכך חיוב זה לא מנהג טוב, לא מרבים בברכות שאין בהן צורך. לומר בלי שם ומלכות תמיד אפשר. ומכל מקום כיון שהדבר נעשה בטעות ודאי אין כאן חשש נדר.

קבלה טובה תחשב לנדר רק אם הדבר נעשה מתוך החלטה לעשות כך בקביעות ולא אמרת בלי נדר, אבל מה שבמקרה את אומרת, ללא החלטה לעשות מזה מנהג קבוע ומוחלט אין בכך כלום. כמובן, אם חשבת שיהיה בלי נדר, בכל מקרה אין חשש.