אמבטיה בעונת הוסת

שאלה:

שלום לכב' הרב,

אשה שחל יום פרישתה ביום ד' באייר והתאריך בו אמורה לטבול אמור להיות ליל ה' אייר כיצד תנהג לעניין איסור מקלחת ביום הוסת בשביל ההכנות לטבילה ?
אשמח למקור תודה רבה

תשובה:

שלום רב

מעיקר הדין אין איסור להתקלח או אפילו לשבת באמבטיה ביום הוסת, כיון שלא נקטו להלכה כדעת החוות דעת בסי' קפד שסבר שכל יום הפרישה חייב להיות בדוק. ואף שלכתחילה כדאי להחמיר לגבי ישיבה באמבטיה, כאן שיש בכך צורך מצוה מותר.

מקורות:

ראה חזון איש סו"ס פ ובמכתבו שבס' טהרת בת ישראל ובשבט הלוי סי' עא. ואף המחמירים בזה לא חששו אלא באשה שיש לה וסת קבוע או בעונה בינונית, ראה פרישה סי' קפד ס"ק יח קצוש"ע סי' קנה סעי' ט ובן איש חי פ' צו סעי' ה. ולענין שעת הצורך ראה שו"ת בצל החכמה ח"ג סי' יט.